Nasıl Yapabilirim?

403 Forbidden Error Hatası

Web sitelerinizi kurarken en çok karşılaşılan hatalardan birisi de 403 Forbidden Error hatasıdır. Bu hatanın bilinen en belli başlı nedenleri ise;

Geçersiz Dosya İzinleri veya .htaccess dosyasında ki “No Index” parametresinin yanlış veya hatalı bir şekilde kullanılmasıdır.

403 Forbidden Error Hatası Nasıl Düzeltilir:

ftp dosyanızda sitenizin çalışmasını sağlayan tüm dosyalarınızın chmod izinlerini kontrol edin. Eğer gereken dosyalar dışında farklı bir dosya da veya klasör de chmod izni 777 olarak belirlenmiş ise bu dosya veya klasörler herkes tarafından yazılabilir demektir. Bu da web sayfanızın güvenliği sağlamak veya hack saldırılarına karşı korumak açısından “403 Forbidden Error” hatası görütülenmesine neden olacaktır. Bu nedenle kullandığınız script veya yazılımların istediği chmod ayarlarının dışında 777 değerlere sahip farklı klasörler veya dosyalar var ise onların izinlerini “750” veya “755” olarak düzenlemeli ayrıca .php vs gibi dosyalarınızın izinlerini de “644” olarak tekrar düzeltmeniz gerekmektedir.

Ftp’niz de yer alan site dosyalarınıza ait izinleri kontrol ettiğiniz ve gerekli düzenlemeleri yaptığınız halde hala 403 hatası alıyorsanız eğer, bu sefer de .htaccess dosyanızı kontrol etmeniz gerekmektedir. Hosting hesabınızda /public_html dizininin dışında alt klasörlerde de .htaccess dosyası bulunabileceğini hatırlatmak ister ve public_html klasörü haricindeki tüm diğer klasörlerin içerisinde yer alan .htaccess dosyalarını da kontrol etmeniz gerektiğini bilmenizi isteriz. Eğer bu dosyalardan birisi “Options All -Indexes” parametresi içeriyorsa “-Indexes” kısmını silerek dosyayı tekrar kaydediniz.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler