Güvenlik

Contact / İletişim Formlarında Uygulama Değişikliği

Değişiklik yaptığımız bir uygulama hakkında siz değerli müşterilerimizi bilgilendirmek isteriz,

Bugüne kadar WordPress, Opencart, Joomla vb. veya Phpmail() fonksiyonu ile kullandığınız iletişim formlarında Google, Yandex, Hotmail, Live, AOL vb. servis sağlayıcılara bağlantı sağlayarak oradaki hesabınızdan mail çıkışı sağlanabiliyordu. Fakat bu uygulama izinine bugün (04.04.2018) itibariyle son vereceğimizi bildirmek isteriz. Hosting sunucularımız da barınan siteler ancak yine aynı hosting hesabına tanımlı gerçek bir mail adresi üzerinden çıkış yapabilecektir.

Mevcut ayarlarınızda başka bir mail sağlayıcı üzerinden mail çıkışı yaptırmaya çalışıyorsanız mailleriniz artık gitmeyecektir,  mevcut hosting hesabınızda var olan veya yeni oluşturacağınız bir mail adresinin bilgilerini bu İletişim / Contact formların ayar sayfalarına veya Phpmail () kodlarında değişiklik yaparak,  iletişim formlarınızın mail akışını olması gerektiği gibi düzenleyebilirsiniz. Çok basit olan bu işlem 1-2 Dakika sürmeyecek ve sitenizin iletişimi de sağlıklı hale gelecek ve hizmet kalitemizi arttırmamızda bize yardımcı olacaksınız.

Bu makalemizde wordpress için nasıl yapacağınızı görebilirsiniz, ayarlar opencart, joomla veya phpmail () için aynıdır.

  • Not : MX ‘leriniz farklı bir servis sağlayıcıda da olsa bu ayarları belirtilen şekilde yapmalısınız, normal mail alışverişiniz MX kayıtlarınıza göre devam edecektir, yalnızca contact formlarınızdan gönderilen mailler için hosting hesabınızdan bir adet mail açıp tanımlamanız yeterlidir.

https://blog.ixirhost.com/wordpress-domain-mail-adresiniz-uzerinden-smtp-ayarlari/

Neden böyle bir uygulama yapıyoruz?

* Veri güvenliği, spam mail çıkışı
* Sürekli ve fazla açılan dış bağlantılar, gönderilen paketler, session ve socketler
* SMTP Relay olarak kullanılabilme zaafiyeti olabilmesi
* Non-Authenticated kullanıcıların mail çıkartabilmesi ve spam gönderebilmesi
* Contact Formların dış bağlantı açıp veri transferi yapması ve gönderilmeye çalışılan maillerin geç gitmesi
* Farklı servis sağlayıcıdan kaynaklanan mail gönderim hatalarının bizim tarafımızdan çözümlenmesini veya debug edilmesinin istenmesi

Tüm bunlar neticesinde, hali hazırda tüm hosting paketlerimizin dahilinde size POP3/IMAP olarak kullanabileceğiniz Gelen ve Giden Spam Filtreli, kontrolümüz altında, sağlıklı çalışan bir mail servisi sunmaktayız, bu iletişim formlarını da aynı sunucuda bulunan mail üzerinden çıkarmak yerine farklı bir mail sağlayıcıdan göndermenin sitenize ve size ekstra bir yararı yok, fakat bize zararı var.  Asgari müşterekte buluşarak bu ayarları sitelerinize yapmanız, servislerimizin kalitesini arttıracak ve sorunları azaltacak olup faydası yine siz değerli müşterilerimize olacaktır.

İşbirliğiniz için teşekkür ederiz.

 


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler