WHM / cPanel

Cpanel Hosting Mail Hesabı Açma

Merhaba

Bu yazımda bir çok müşterimizin de sıkça sorduğu sorulardan biri olan “Cpanel hesabımdan nasıl mail hesabı açabilirim?” sorusuna  yardımcı olmaya çalışacağım. İlk önce yapmanız gereken size gelen hosting hesap bilgileri mail adresinizde yer alan cpanel giriş bilgileriniz ile ki genelde www.domainadiniz.com/cpanel veya dns sunucularınız yönlenmemişse size gelen mail içerisinde yer alan sunucu ip adresini http://ipadresiniz:2082 şeklinde yazarak cpanel girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra ise sırasıyla aşağıda yer alan görsel anlatımları uygulayarak Mail hesabınızı bir kaç tıklama ile oluşturabilirsiniz.

1) Cpanel girişimizi yaptıktan sonra Kırmızı çerçeve içerisinde yer alan E-posta Hesapları sekmesine tıklıyoruz

2) Açılan ekranda oluştur butonuna tıklayıp ardından aşağıdaki adımları uyguluyoruz.

  • Kullanıcı adı yazan kısma açmak istediğiniz mail adresinizi yazmalısınız. mesela ben info@ixirhost.net mail hesabı açmak istediğim için boş kısma sadece info yazıyorum.
  • Şifre kısmına oluşturacağınız mail adresine vereceğiniz şifreyi giriyorsunuz.
  • Mailbox Kotası kısmına mail adresimizin kotasını yazıyoruz. ilk etap için bana 250 mb lık bir mail alanı yeterli oldugu için ben 250 olarak belirledim fakat siz alttaki sınırsız işaretini de seçebilirsiniz. Yalnız bilmeniz gereken mail kotanız ne kadar dolarsa hosting alanınızdan o kadar yer tüketecektir. Yani 1 gb lık bir hosting hesabınız varsa ve 250mb ı mail olarak kullanılırsa geriye kalan 750 mb sizin hosting için kalan alanınız oluyor.
  • Son olarak Hesap Oluştur butonuna basarak mail hesabımızı oluşturuyoruz.

 


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler