Nasıl Yapabilirim?

Cpanel Klasör Şifreleme

Merhaba

Bu yazımda sizlere cpanel üzerinden ftp de yer alan bir klasöre nasıl şifre ile giriş yapılabilmeyi aktif edebileceğinizden bahsedeceğim.

1) Cpanel hesabınıza giriş yaptıktan sonra “Password Protect Directories” sekmesine tıklıyoruz

1

2) Daha sonra açılan pencerede sol kısımda yer alan ve şifre ile giriş imkanı vermek istediğimiz klasörü seçiyoruz. Ben burada Dosyalar adlı klasörü seçiyorum.

2

3) Açılan Pencerede Sırasıyla şı işlemleri gerçekleştiriyoruz

ilk önce password protect this directory yazan kısmın yanındaki kutucuğu işaretliyoruz ve daha sonra hemen altında yer alan Enter a name for the protected directory alanının yanına bir açıklama belirtiyoruz. Örneğin  Dosyalar klasörüne giriş için k.adı ve şifre girin gibi. Bu bilgileri girdikten sonra Save tuşuna basarak şifreli girişi aktif ediyoruz. Daha sonra tekrar aynı kısma gelerek bu sefer giriş için kendimize Create User kısmından kullanıcı hesabı oluşturuyoruz. Username yazan kısma şifreli klasöre giriş için k.adı New Password ve Confirm Password yerine şifremizi yazıp Add Or Modify The Authorized User butonuna basarak işlemi tamamlıyoruz. Bu işlemler tamamlandıktan sonra belirlediğimiz kullanıcı adı ve şifre ile şifrelenmiş klasöre erişim sağlıyabiliyor olacağız.

3


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler