WHM / cPanel

cPanel Yandex MX Kaydı Ekleme

Merhaba;

Bu makalemizde cPanel hosting hesabınız üzerinden yandex MX kayıtlarını nasıl ekleyebileceğinizden bahsedeceğiz. Bu sayede mail servisinizi yandex üzerinden kullanabileceksiniz. Aşağıda bulunan anlatıma bakarak MX kayıtlarını yandex kayıtlarını girebilirsiniz.

1)  Cpanel girişimizi yapıp ” Zone Editor “ kısmına tıklıyoruz

2) Açılan sayfada ” Manage “ yani yönet butonuna tıklıyoruz.

3) Karşımıza çıkan ekranda üst kısımda yer alan mx kısmına tıklayıp daha sonra alt kısımda çıkan MX kaydının yanındaki delete ( sil ) butonuna basarak mevcut MX kaydını hosting hesabımızdan kaldırıyoruz.

4) Ardından sağ kısımda yer alan Add Recort butonunun yanındaki ok işaretine tıklayıp açılır pencereden Add “Mx” Record bölümüne tıklıyoruz.

5)  Çıkan ekranda resimde yer aldığı gibi yandex mx kayıt bilgilerini giriyoruz ve MX kaydının hemen yanında yer alan add record butonuna basarak kaydı tamamlıyoruz.

YANDEX MX KAYDI: mx.yandex.net

ÖNCELİK : 10

6) Kayıt işleminden sonra son bir ayar için yine cpanel arayüzümüzün anasayfasına dönüyoruz ve buradan Email Routing seçeneğini seçiyoruz.

7) Karşımıza çıkan sayfada Remote Mail Exchanger seçeneğini seçip change butonuna basarak işlemi tamamlıyoruz. Bu şekilde mailleriniz uzak mail sunucusu olan yandex üzerinden çalışacaktır.

Yukarıda bulunan işlemleri yaparak MX kayıtlarınız yandex’e yönlendirme işlemini yapabilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra mxtoolbox.com veya daha farklı siteler üzerinden MX kayıtlarınız check edebilirsiniz.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler