Cyber Panel

CyberPanel NameServer / DNS Oluşturma

CyberPanel ücretsiz olarak hazırlanan bir konrol panel olup eşsiz arayüz tasarımıyla sizlere sunucunuzda hosting hesaplarınızı kolaylıkla yönetmenizi sağlamaktadır.

Bu makalede biz örnek olarak ixirhost.com alan adımız için ns1.ixirhost.com ve ns2.ixirhost.com özel dns / nameserver adresleri oluşturacağız. Örnek server ip adresini 10.10.10.10 gibi örnek bir ip adresi kullanacağız.

1. Aşama Öncelikle: Alan adınızı tescil ettiğiniz firmadan;
ns1.alanadiniz.com > IP Adresiniz  (sunucunuzun ip adresi)
ns2.alanadiniz.com > IP Adresiniz (sunucunuzun ip adresi)

olarak şekilde nameserver / isim sunucu adresleri oluşturun ve alan adlarınızı bu isim sunuculara yönlendirin,

2. Aşama CyberPanel menüsünde DNS -> Kayıt Ekle/Sil tıklayın butonuna tıklayın ;

1

Açılan sayfada Domain Seç kısmından ns1 ve ns2 kaydını oluşturacağınız alan adınızı seçin ;

2

ns1.ixirhost.com ve ns2.ixirhost.com için biz örnek  olması açısından ekran görüntüsündeki gibi A türünde bir dns kaydı ekliyoruz. Aşağıda belirtmiş olduğumuz ekran görüntüsünde ns1 adresi eklenmektedir. Siz aynı işlemleri ns2 kaydı içinde yapmalısınız. 10.10.10.10 olan kısma server ip adresinizi yazın ve ekleyin butonuna basın.

3

NS kaydı ekleme işleminden sonra aşağıdaki gibi görünmelidir ;

4

Şimdi hosting hesabınızın dns ayarları kısmına NS türü şeklinde bir dns kaydı giriyoruz. aşağıdaki örnek görselde detaylı olarak işlem belirtilmektedir. Sizde kendi alan adınıza göre ns adreslerinizi eklemelisiniz. ns1 ve ns2 kaydını ayrı ayrı eklemeyi unutmayın.

5

Şu şekilde görünmelidir ;

6

Bu işlemleri yaptıktan sonra artık ns1.ixirhost.com ve ns2.ixirhost.com ns’leri oluşturmuş bulunuyoruz. Bu ns kayıtlarını cyberpanele eklediğiniz tüm  hosting hesaplarında name server adresi olarak kullanabilirsiniz. Alan adlarınızı eklemiş olduğunuz bu ns adresine yönlendirebilirsiniz.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler