Nasıl Yapabilirim?

Domain Adresinizi Blogger Hesabınıza Yönlendirme

Merhaba

Bu yazımızda ixirhost.com üzerinden kayıt ettiğiniz bir alan adını nasıl blogger hesabınıza yönlendireceğinizden bahsedeceğiz.

1) Öncelikle Blogger hesabımıza giriş yapıyoruz ve alan adını yönlendireceğimiz blog hesabımızı seçip ayarlar kısmına tıklıyoruz.

2) Açılan sayfada Özel alan adı kısmına tıklıyoruz.

3) blogger hesabımıza yönlendireceğimiz yani blog sitemizin çalışacağı alan adını bu kısma www. şeklinde giriyoruz ve kaydet butonuna tıklıyoruz.

4) Bir önceki aşamada Kaydet butonuna bastıktan sonra blogger bizden bazı işlemler istemektedir. Burada ekran görüntüsünden de görebileceğiniz gibi blogger tarafından alan adı hesabımızda bazı Cname kayıtlarının eklenmesi istenmekte.

 

5) istenen Cname kayıtlarını girebilmemiz için ixirhost.com müşteri hesabımıza girip buradan alan adı yönetimine tıklıyoruz.

6) Alan adımızı ekranda belirtildiği gibi

jupiter.ixirhost.com
saturn.ixirhost.com
uranus.ixirhost.com
merkur.ixirhost.com

nameserver ( ns ) adreslerine yönlendirmemiz gerekiyor. Ekran görüntüsündeki gibi ilgili alanlara ns kayıtlarını girip isim sunucularını değiştir butonuna tıklıyoruz.

7) NS kayıtlarını ekledikten sonra yine alan adı yönetimimizden “DNS Kaydı Yönetimi” altında yer alan “Ayarlar” kısmına tıklıyoruz.

8) Açılan kısımda aşağıdaki gibi Blogger’ın bizden istediği Cname kayıtlarını ekliyoruz. Burada Cname kaydını girerken blogger’ın verdiği kaydın sonuna kendi alan adımızı ekliyoruz.

Ekran görüntüsünde bunu daha iyi görebilirsiniz. i2dp4chz kaydının sonuna .domainadresimiz.com.  u sonunda nokta olacak şekilde ilave ediyoruz ve cname kaydını o şekilde giriyoruz.

Belirtilen Cname kaydını girdikten sonra Değişiklikleri kaydet tuşuna tıklıyoruz. Daha sonra www kaydını resimde olduğu gibi ekleyip diğer kaydıda .domainadresi.com. olmadan tekrar düzenleyip tekrar Değişiklikleri kaydet tuşuna tıklayıp işlemi tamamlıyoruz.

9) Bu işlemleri tamamladıktan sonra tekrar blogger hesabımıza dönüyor ve Kaydet butonuna basarak işlemi tamamlıyoruz.

10) Dns kayıtlarınız oturduğunda www.alanadiniz.com , www.alanadiniz.org vs şeklinde işlem yaptığınız alan adına göre sitenizi açabilirsiniz.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler