Linux Hosting

.htaccess Üzerinden Referrer ve İframe Engelleme

Bir çok site sahibi çeşitli çalışmalar ve gece gündüz uğraşlar sonucu sitelerini belli bir noktaya ve belli bir ziyaretçi sayısına çıkartarak maddi açıdan kendilerine ek bir gelir yaratmaktadır. Yeri geliyor E-Ticaret sistemleri sayesinde tüm gelirini buradan kazanabiliyor. Bu uzun ve mücade dolu uğraşlar tabiki hep olumlu yönde gelişmeyebiliyor. Sitenizi google da üst sıralara çıkartırken sizinle aynı sektör de veya aynı kategoride hizmet eden diğer site sahipleri sizin bu yükselişinizi engellemek isteyebiliyor. Bunun için anti-seo veya farklı yöntemler deneyebiliyorlar. Sitenize yapılan bu olumsuz saldırılardan biride referrer veya iframe ile çöp sitelerden size ziyaretçi göndererek sitenizin google gözünde değerinin düşmesini sağlamaktır. İşte bu kötü düşünenen kişilerin size yapacağı bu tarz olumsuz yöndeki saldırıları htaccess dosyasınıza ekleyeceğiniz bir kaç kod ile bertaraf edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sitenizin htaccess dosyasını notepad veya notepad++ gibi bir metin editörü ile açıp içerisine aşağıda örnek olarak verilen kodları kendinize göre uyarlayıp eklemek.

Tek bir site engellemek için;

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} engellemekistediginizsiteadresi\.com [NC]
RewriteRule .* – [F]

 

Bir den fazla site engellemek için ;

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} siteadresi1\.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} siteadresi2\.net [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} siteadresi3\.org [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} siteadresi4\.com [NC]
RewriteRule .* – [F]

 

kodlarını kendinize göre düzenleyip kullanabilirsiniz. Bu kodlar sayesinde bize çöp sitelerden referrer ile ziyaretçi gönderen siteleri engellemiş oluyoruz. Bunun dışında ayrıca iframe ile yönlendirme yaparak da çöp sitelerden ziyaretçi gönderebiliyorlar. Yine htaccess dosyamıza ekleyeceğimiz birkaç kod sayesinde iframe ile yönlendirme olayını da iptal edip engelleyebiliriz.

Öncelikle htaccess dosyanıza

Header set X-Frame-Options DENY

fonksiyonunu ekliyoruz ve ardından

SetEnvIfNoCase Referer siteadresi1.com spammer=yes
SetEnvIfNoCase Referer siteadresi2.net spammer=yes
SetEnvIfNoCase Referer siteadresi3.org spammer=yes
Order allow,deny
Allow from all
Deny from env=spammer

komutlarını kullanarak işlemi tamamlıyoruz. Hepsi bu kadar. artık engellediğiniz site veya adreslerden sitenize iframe veya referrer şekilde ziyaretçiler gelmiyecektir. Bu şekilde çöp siteler üzerinden sitenize anti-seo çalışması yapılmasınıda engellemiş olacaksınız. Bir başka makalemizde görüşmek dileğiyle.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler