Hosting

IP Adresim Neden Engelleniyor?

Son zamanlarda Dünya’da ve ülkemizde phising ve cyber criminal olaylar, mail hırsızlıkları, sitelere eklenen zararlı kodlar, hesapların çalınması gibi olaylar, siber zorbalık, verilerin kriptolanıp erişilemez hale getirilmesi ve Bitcoin ile fidye istenmesi gibi olaylar artış trendine girmiştir, suçlar artık dijital ortamda, hırsızlar da artık dijital ortamda, dolayısıyla bizim gibi ISP/Servis Sağlayıcı firmalarında sizin değerli verilerinizi, maillerinizi, veritabanlarınızı vb. kısaca tüm hizmetleriniz belirli bir standartta yetkisiz erişimlerden korumamız gerekmektedir.

Verilerinizi güvenle saklayıp, düzgün çalıştırmakla mükellefiz dolayısıyla sunucularımızda bir takım firewall sistemleri kullanıyoruz ve bu sistemler bazı müşterilerimizin erişimlerini kesmektedir, buna önlem ve bilgi amaçlı olarak bu makaleyi yazmaktayız.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

1 Saat içerisinde aynı ip adresinden X kadar IMAP/POP3/SMTP hatalı giriş yapılması durumunda firewall IP adresinizi engelleyecektir. 
1 Saat içerisinde aynı ip adresinden X kadar cpanel/ftp/webmail hatalı giriş yapılması durumunda firewall IP adresinizi engelleyecektir.

Hiçbir normal kullanıcı kendi mail hesabına 1 saat içerisinde X değeri kadar hatalı giriş denemesi yapmaz, özellikle mail hesaplarını bilgisayar veya mobil cihazlarında kurulu ve ayarlı olarak kullanıyorsa zaten tekrar tekrar şifre girmediğinden bu hataya düşmez.   Dolayısıyla X kadar deneme yapan bir IP adresi doğru ve iyi niyetli hareket etmiyor, bizde tölerans göstermiyoruz.

Bir bilgisayar veya ağ üzerinden bu şekilde bağlantı istekleri geliyorsa o bilgisayar ve ağ üzerinde ters giden birşeyler vardır, bu sizin için bir uyarı/ikaz niteliğindedir ve önlem almanız bilgisayarınızda ve ağınızda bulunan cihazların ve verilerin güvenliği için çok önemlidir.

Nelerden koruyoruz?;

*  Web sitenizin ve verilerinizin ele geçirilmesini,
* Mail hesaplarınızın ele geçirilmesini,
* FTP Şifrelerinizin ele geçirilmesini,
* Panel giriş bilgilerinizin ele geçirilmesini

Ya korumazsak ?;
* Web siteniz hacklenebilir, veriler çalınabilir,
* Web sitenize zararlı kodlar eklenip zararlı site haline getirilebilir,
* Tüm verileriniz silinebilir, erişilemez hale getirilebilir,
* Mail hesaplarınız başkasının kullanımına geçer ve prestijinizi sarsar,
* Mail hesaplarınızdan daha önce yazıştığınız insanlar dolandırılabilir vs.  Bu senaryoları istediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz..

Çözüm?;
*
Kişisel bilgisayarınız, mobil cihazlarınız ve aynı ağda bulunan diğer cihazların mutlak suretle anti-virüs/malware ve Internet security programlarına sahip olması ve sık sık tarama yapılması gerekmekte. Günümüzde sadece bilgisayarlar değil mobil cihazlarda virüs veya malware yazılımlardan etkilenmektedir.

Hızlı çözüm için bir kaç ücretsiz program önerisinde bulunabiliriz,
Comodo Internet Security (Ücretsiz)
Avira Antivirüs (Ücretsiz)
Kaspersky Antivürs (Ücretsiz)
Malwarebytes Anti-Malware (Ücretsiz Sürüm)

* Lisanssız programlar kullanmaktan kaçınılmalı, özellikle Outlook vb. programların lisanssız sürümleri güvenlik zaafiyetine sebep olabilmekte, Outlook yerine güzel ve Ücretsiz bir alternatif olan Mozilla Thunderbird kullanabilirsiniz.

* Mobil cihazlarınızda mail uygulaması olarak cihazın standart mail uygulamasını kullanabilir veya appstore veya playstore’da onaylı ve mümkünse markalı mail uygulamalarını kullanınız.  Rastgele kullanacağınız mobil uygulamalar arkaplanda verilerinizin çalınmasına sebep olabilir.

Bildirim:
Tüm bu önlem ve detayları uygulayıp emin olduktan sonra IP adresinizi müşteri panelinizden destek talebi olarak iletmeniz durumunda IP adresinizin yasağı kaldırılacaktır. Tekrar etmemesi için önlem almanız sizin menfaatinizedir.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler