İxirMail

İxirMail E-Posta Hesabında Forwarding Aktif Etme

Merhaba;

Bu makalemizde İxirMail hesabı üzerinde mail forwarding işleminde anlatacağız. Aşağıda ki adımları yaparak mail forwarding işlemini aktif hale getirebilirsiniz. Fakat forwarding işlemini sadece local mail hesaplarında yapabilirsiniz. Local dışında ki mail hesaplarınıza forwarding yapılması durumunda forwarding işlemi aktif hale gelmeyecektir.

 

 1. İlk olarak https://ixirmail.ixirhost.com adresinde admin hesabınıza giriş yapınız. Size vermiş olduğumuz e-posta / şifre bilgilerini kullanarak hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

 2. Daha sonrasında açılan sayfada üst menüde yer alan ” Etki Alanı Ayarları ” menüsüne tıklıyoruz ve açılan sayfada solda yer alan ” Kullanıcı Varsayılanları” kısmına tıklayıp bir sonraki adıma geçiyoruz.

 3. Açılan sayfada “Kullanıcı” kısmında yer alan “Otomatik Yönlendirmeyi Etkinleştir” tikini aktif hale getiriniz.

 4.  Daha sonrasında sol tarafta yer alan menüde “Hesaplar” kısmına tıklayınız. Açılan sayfada mail hesaplarınız ekrana gelecektir. Forwarding yapmak istediğiniz mail hesabının üzerine tıklayınız.

 4.  Açılan sayfada “İletme” kısmında yer alan “Otomatik Yönlendirmeyi Etkinleştir.” tikini aktif hale getiriniz. Daha sonrasında alt kısmında açılan “İletim Adresi” kısmına  forwarding yapmak istediğiniz mail adresini giriniz. Daha sonrasında sol üst kısımda bulunan “Kaydet” butonun tıklayınız.

 

    Yukarıda anlatına işlemleri yaparak mail forwarding aktif hale getirebilirsiniz. İlk etapta bu işlemi İxirMail admin  panelinizden yapmanız gerekmektedir. Daha sonrasında forward edeceğiniz mail adresini değiştirmek istediğinizde https://ixirmail.ixirhost.com mail adresi ve mail şifresi ile giriş yaparak “Ayarlar” kısımdan mail adresi değişikliğini mail adresini kullanan kişiler düzenleme yapabilir.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler