İxirMail

İxirMail Takvim Ayrıntıları ve Düzenleme

Bu makalemizde sizlere İxirMail hesabınızda takvim’i nasıl düzenleyebileceğinizden bahsedeceğiz.

1) İlk olarak https://ixirmail.ixirhost.com adresi üzerinden hesabımıza giriş yapıyoruz.

2) Açılan sayfada sol üst kısımda yer alan takvim simgesine giriş yapıyoruz ve ardından sol menüde yer alan Takvim yazısına tıklıyoruz.

Erişim yetkinizin olduğu her takvim kaydını düzenleyebilirsiniz. Dilerseniz takviminizdeki her kayıt için farklı renkler atayabilir, takvimin adını değiştirebilirsiniz. Bunun gibi bir çok özellik mevcuttur. Bir takvim kaynağını düzenlemek istediğinizde sol menüde yer alan takvim bölümüne tıkladığınız zaman, aşağıdaki ekran açılır:

Açılan pencerede’de görebileceğiniz gibi takvim kaynağını düzenlemek için kullanabileceğiniz birkaç seçenek vardır:

Görünen Ad : Takviminize belirleyeceğiniz ismi buradan girebilirsiniz. Default hali Takvim veya Calendar olarak gelmektedir fakat siz istediğiniz ismi verebilirsiniz.

Başkalarının bu takvime abone olmasına izin ver : Bu seçeneği aktif ederek başka kullanıcılarında takvime abone olmasını ve takvimi görebilmesini sağlayabilirsiniz.

Renk : Takviminizde belirlediğiniz randevular ve etkinlikler için kullanılan arka plan rengini belirlediğiniz alandır. Her bir takvim kaydı için farklı renkler gruplamanız kullanım açısından daha faydalı olacaktır. Örnek faturalar ile ilgili olan kayıtlarınızı kırmızı şekilde arka fon ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde kırmızı ile görünen tarihlerde ödemeler olduğunu anlayabilirsiniz.

Yeni randevular için varsayılan takvim : Varsayılan olarak, “genellikle “takvimim” olarak adlandırılan ” kullanıcınız için oluşturulan takvim, oluşturduğunuz tüm yeni randevular ve etkinlikler için varsayılan seçimdir. Ancak, birkaç farklı kişi arasında paylaşılan bir takviminiz varsa, bu takvimin varsayılan olmasını isteyebilirsiniz. İsterseniz yeni randevular için varsayılan olarak kullanmak istediğiniz takvimi seçmek için bu seçeneği kullanın.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler