Cloud Drive

Cloud Drive Masaüstü Programı Kullanımı

Cloud Drive ixirhost’un basit bir tabirle , Google Drive , Dropbox benzeri bir hizmetidir. Verilerinizi bulut depolama alanında saklı tutar . Masaüstü , Web tarayıcı ve Mobil uygulamalarla erişim sağlayabilirsiniz. Bu makalemizde ise Desktop Client üzerinden nasıl kurulum yapıldığını ve kullanıldığını açıklayacağız.

Öncelikle bilgisayarımıza Buraya tıklayarak Desktop Client’ı yükleyip bilgisayarımıza kuruyoruz ve programı çalıştırıyoruz.

Sunucu adresi kısmında size verilecek olan sunucu adresini yazıp Next butonuna tıklayın. Bizim sağladığmız Cloud Drive sunucumuzun adresi https://ixirdrive.com ‘dur.

desk01

Cloud Drive hesabınızın kullanıcı adı ve şifresini girip Next butonuna tıklayın.

desk02

Bağlantıyı yaptıktan sonra ;

  1. Sunucudaki herşeyi eşitlemeyi ve ne eşitleneceğini seçin diye iki tane seçenek var.İlkini seçerseniz Cloud Drive alanınıdaki bütün veriler eşitlenecektir.İkincisini seçerseniz eşitlemek istediğiniz dosya/klasörleri seçebilirsiniz. (Eğer hali hazırda web tarafında çok dosyanız varsa eşitleme süresi, download edeceğinden uzun sürebilir.)
  2. Bu seçenekte Cloud Drive’a bağlandıktan sonra kendi bilgisayarınızdaki yerel klasörünü seçtiriyor.Standart olarak yerel veri bilgisyarınızdaki kullanıcı hesabınızın altında ownCloud adında bir klasör altındadır.Dilerseniz farklı bir klasörü seçebilirsiniz.Farklı bir klasör seçerseniz daha önce oluşturduğu standart yerel klasörünü kaldıracağını unutmayın.
  3. Son olarak Bağlan butonuna tıklayarak işlemimizi tamamlıyoruz.

desk03

Bağlantıyı sağladıktan sonra karşımıza iki tane seçenek çıkıyor. İsterseniz web tarayıcıdan açabilir , dilerseniz yerel klasörden açabilirsiniz

desk04

Web tarayıcıdan açtığınız zaman aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır. Cloud Drive alanına bir dosya yüklemek istediğiniz zaman Yeni butonunun yanındaki yükleme butonuna tıklayıp aktaracağımız dosyayı seçip upload yapabilirsiniz.

desk05

Cloud Drive ‘daki bir dosyayı indirmek isterseniz , o dosyanın üzerine mouse ile geldiğinizde aynı satırda “indir” diye bir link göreceksiniz.Buna tıkladığınız zaman dosyayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

desk06

Yerel Klasörü Aç dediğimizde ise ; bilgisayarımızdaki kullanıcı hesabımızda oluşturulan ownCloud klasörü altında dosyaların senkronize edildiğini görebiliyorsunuz. Buradaki bir dosyayı bilgiayarınıza indirmek istediğiniz zaman sağ tuş kopyala yapıp masaüstümüze yapıştır diyerek aktarabilirsiniz.Bilgisayarımızdaki bir dosyayı aktarmak istediğiniz zaman sürükle-bırak yöntemiyle dosyanızı bu klasöre atabilirsiniz. Bu klasöre yapacağınız her yükleme aynı anda Bulutta depolanacak ve bu hesabı kullanan tüm aygıtlarınızda aynı anda senkronize olacaktır.

desk07

NOT: Cloud Drive alanınızda bir işlem yaptığınız zaman senkronize olan bütün cihazlarda aynı işlem uygulanmış olur.Örneğin Desktop Client programı sayesinde Cloud Drive alanındaki bir dosyayı sildiğinizde ; cep telefonundan yada web browserdan bağlandığınızda da bu dosyanın silindiğini göreceksiniz. 


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler