Hosting

Sitem Açılmıyor

Merhaba;

Siteniz açılmıyor ve sebebini merak ediyorsanız eğer basit sırayla aşağıda ki testleri gerçekleştirin; sebebini bulmanız kolay olacak,

  •  Siteniz açılmadığında ekranda bir hata mesajı var mı? 500, 503, 404 vb. ? Ya da Internal server error gibi? 
    Öyle ise bu hatanın sebebini LOG dosyalarınızdan görebilirsiniz, Cpanel için LOG’lara nasıl bakacağınızı öğrenmek için tıklayın eğer PLESK panel kullanıyorsanız LOG’lara nasıl bakacağınızı öğrenmek için tıklayın.  Hata mesajını detaylı incelediğinizde sebebini kolaylıkla bulabilirsiniz.
  • Siteniz açılmadığında ekranda 508 Resource limit exceeded hatası mı var ?
    Eğer hata bu ise, bunun sebebini ve çözüm yollarını öğrenmek için tıklayın
  • Bunların haricinde ise, bazı ülkelerden sitenize erişim olup olmadığını buraya tıklayarak kontrol edebilirsiniz, aynı zamanda buraya tıklayarak bazı ülkelerden Ping atabilir, sunucuya erişimin var olup olmadığını test edebilirsiniz.
    Eğer bu sayfalarda genel olarak bir çoğunda OK ibaresi varsa, hosting sunucunuza erişim mevcuttur.
  • Eğer hosting hesabınızı farklı bir firmadan taşıdınız ve ns adreslerinizi yönlendirdiniz fakat siteniz hala açılmıyor ise bilgisayar dns önbelleğiniz eski hosting ip adresinizi çözümlüyor olabilir. Bu durumda buraya tıklayarak bilgisayar dns önbelleğinizi nasıl temizleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Ayrıca proxysite.com gibi yerlerden sitenize erişim olup olmadığını harici bir yer üzerinden test edebilirsiniz.
  • Alan adınızın süresi doldu mu ? Bunu öğrenmek için whois.com , who.is gibi sitelerden alan adınızı sorgulayıp bitiş tarihini kontrol edebilirsiniz. Süresi geçmişse tescil ettiğiniz firmadan yenileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Bazı durumlarda alan adınızın suspend olduğunu farkedebilirsiniz. Domaininizin whois bilgilerini kontrol ettiğinizde Nameserverların ns1.verification-hold.suspended-domain.com ve ns2.verification-hold.suspended-domain.com ‘a yönlenmiştir.Bu durumlar ilk alan adı tesciliniz, transferinizde yada alan adı whois bilgilerinde değişiklik yaptığınızda meydana gelir ve register firması tarafından alan adınızın whois bilgisindeki mail adresine doğrulama maili gönderilir.15 gün içerisinde bu mail onaylanmazsa alan adınız askıya alınır.Askıya alındıktan sonra telaş etmenize gerek yok.Alan adınızı bizden tescil ettiyseniz destek ekibimizle irtibata geçip doğrulama mailinin tekrar gönderilmesini talep edebilirsiz. Whois bilginizdeki mail adresine tekrar doğrulama maili gönderilir ve siz onaylama işlemini gerçekleştirdikten kısa bir süre sonra alan adınız tekrar aktif hale gelecektir.

Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler