Nasıl Yapabilirim?

WordPress Gmail SMTP Ayarları

Merhaba

Bu yazımızda sizlere Gmail altyapısını kullanan mail hesapları üzerinden smtp ayarlarını nasıl yapabileceğinizden bahsedeceğiz.

Bildiğiniz üzere spam mail gönderimlerinin önüne geçebilmek adına bir çok hosting firması sunucularında php mail(); fonksiyonunu engellemektedir. Bu fonksiyon engellendiği için formmail sistemleri üzerinden mail gönderme sorunu oluşabilmektedir. Sizlere hazırlamış olduğumuz bu makalede ise formmail üzerinden mail gönderim sorunumuzu WordPress için oldukça kullanışlı bir eklenti olan WP Mail SMTP ile çözebiliriz. Eklentiyi indirmek için https://wordpress.org/plugins/wp-mail-smtp/ wordpress eklenti sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Eklenti Ayarları için yapmanız gereken işlemleri aşağıdaki görsel anlatıma göre yapılandırabilirsiniz.

From : Gmail mail adresiniz

From Name : Bu kısma firma adı , ünvanı veya mevcut departmanınızı girebilirsiniz ( Örnek muhasebe, satış departmanı v.b )

Mailler :  Gmail için bu kısmı Other SMTP olarak seçmeniz gerekmektedir.

gmail1

SMTP Host : Bu kısıma gmail smtp adresi olan smtp.gmail.com adresini giriyoruz.

SMTP Port : Bu kısıma 587 portunu giriyoruz.

Encryption : Bu kısımı TLS olarak seçiyoruz.

Authentication : Bu kısımı On olarak ayarlıyoruz.

SMTP Username : Bu kısıma yandex mail adresimizi giriyoruz.

SMTP Password : Bu kısıma gmail mail adresimizin şifresini giriyoruz.

gmail2

Tüm bilgileri doldurduktan sonra Save Settings butonuna basarak işlemleri kayıt ediyoruz.   Ayrıca Eklentinin Email Test kısmından smtp mail gönderimlerinizi test edebilirsiniz. Sent To kısmına bir mail adresi girerek o mail hesabına test mail göndermeyi deneyebilirsiniz.

gmail3

Test mail gönderiminiz başarılı bir şekilde gerçekleştiğinde ” Your email was sent successfully! ” şeklinde bir bilgilendirme alacaksınız.

gmail4

Bir başka makalemizde görüşmek dileğiyle hoşçakalın.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler