Linux Server

Zend ve Ioncube Kurulumu

Kriptolanmş PHP kodlarını de-code edip web serverin yorumlayabilmesi için arada platforma gerek vardır, zend ile kriptolanmış ise zend, ioncube kullanılmış ise ioncube’nin sunucuda php extension olarak hazır olması lazım.

SSH ile bağlantımızı yapalım,

Root’da iken sırasıyla aşağıdaki komutları verelim;

wget ftp://ftp.de.netclusive.de/pub/zend/ZendOptimizer-3.3.3-linux-glibc23-i386.tar.gz
tar -zxvf ZendOptimizer-3.3.3-linux-glibc23-i386.tar.gz
cd ZendOptimizer-3.3.3-linux-glibc23-i386
sh install.sh

sh install.sh Komutundan sonra otomatik yükleme ekranı çıkacaktır, burada eğer özel bir php.ini dizini felan kullanmıyorsanız eğer tekrar ayar yapmanız gerek yok, next ve agree ile ilerleyelim kurulum bittikten sonra apacheye restart atacak ve kurulum bitecek.  Bu işlemde ZEND sunucuya kuruldu.

Zend extension olarak çalışan Ioncube’yi ise şöyle kuracağız

mkdir /usr/local/ioncube/
cd /usr/local/ioncube/
wget http://downloads2.ioncube.com/loader_downloads/ioncube_loaders_lin_x86.tar.gz
tar zxvf ioncube_loaders_lin_x86.tar.gz
cd ioncube
mv * ../
cd ../
rm -rf ioncube
rm -rf ioncube_loaders_lin_x86.tar

Ioncube’yi download ettik, tar.gz ‘yi açtık, bir üst dizine taşıdık ve boş klasör ile tar dosyamızı sildik, burda loaderlar hazır durumda, şimdi ise , php.ini dosyamızda değişiklik yapmamız gerekiyor. PHP Versiyonunuzu biliyorsunuzdur,

php.ini nerden çalışıyor bir görelim;

php -i | grep php.ini

php.ini ‘nin çalıştığı yolu gördük, söz temsil, usr/local/Zend/etc/php.ini  diyebiliriz, editörünüzle php.ini ‘yi açın, nano, vi, pico ne kullanıyorsanız. ve en alt satırlarda [Zend] ibaresini göreceksiniz, bu başlık altında bir takım extensionlar ve pathler var buralara dokunmadan direkt olarak [Zend] ‘in bir alt satırına iniyoruz ve kullandığımız PHP versiyonuna göre ioncube loader path’i ekliyoruz,

zend_extension=/usr/local/ioncube/ioncube_loader_lin_5.2.so
zend_extension_ts=/usr/local/ioncube/ioncube_loader_lin_5.2_ts.so

İoncube loaderleri da php.ini içine ekledik ve işlemimiz tamamlandı, apacheyi restart ettikten sonra yine SSH’da php -v komutunu verip zend ve ioncube sürümlerini vs. görebilirsiniz, hatalı bir kurulum olmuşsa php -v dediğinizde hata mesajınıda verecektir.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler