Alan Adları

Alan Adını Cloudflare Tarafına Yönlendirme

Merhaba;

Bu makalemizde alan adınızı cloudflare tarafına yönlendirmeyi ve DNS kayıtlarını yönlendirmeyi anlatacağız. Aşağıda ki adımları takip ederek alan adınızı cloudflare tarafın yönlendirme yapabilirsiniz

 

1. Cloudflare giriş yapınız. Daha sonrasında üyeliğiniz yok ise sağ üst kısımda yer alan “Sing up” butonuna tıklayınız. Üyeliğiniz var ise “Log in” butonuna tıklayınız.

 

2. Bu anlatımımızda cloudlfare de hesabınızın olduğunuz varsayarak devem ediyoruz. Hesaba login olduktan sonra açılan sayanın sol kısmında “Add a site” butonuna tıklayınız.

 

3. Açılan sayada “Enter your domain” kısmında ki boşluğa alan adınızı giriniz.  Daha sonrasında altında ki mavi renkli “Continue” butonuna basınız.

 

4. Sayfaya gelen paketlerden “Free” olan seçiyoruz. Daha sonrasında “Continue” butonuna basarak devam ediniz. Dilerseniz ihtiyaç durumuna göre ücretli paketleri de tercih edebiliriniz.

5.  En son olarak tarafınıza nameserver adresleri verecektir. Verilen namerserver adreslerini alan adınızı aldığınız firma üzerinden nameserver adreslerini güncelleyiniz. Eğer ixirhost.com üzerinden alınan bir alan adınız var ise makalemizde ki anlatıma bakarak nameserver adreslerinizi güncelleyebilirsiniz.

 

Not: Alan adı nameserver adreslerini güncelledikten sonra DNS kayıtlarını oturması ortalama 24 saati bulabilir. DNS kayıtları oturduktan sonra cloudflare üzerinde alan adınız yaptığınız işlemler aktif hale gelecektir.

 

Cloudflare yönetim panelinde DNS Kaydı Ekleme;

  • Cloudflare yönetim paneline giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan menüden “DNS” kısmına giriş yapınız. Daha sonrasında açılan sayfada “Add record” butonuna basınız. Açılan pencerede girmek istediğiniz kaydı giriniz. Son olarak kaydını altında ki save butonuna basarak kaydediniz.

 

Ek Bilgi;

Proxy Mod Nedir ? 

Proxy  mod sunucu, web sitesi vb. servislerini trafiğini farklı bir sunucu üzerinden istekler gönderilmesine ve bu sayede servis sağlayıcısının (IIS) bilgilerini gizlemeye yarayan bir servistir. Proxy mod kullanmanın avantajları ;

  • Gizlilik: Sunucunun gerçek IP adresini ve servis sağlayıcıları bilgilerini gizlemeye yarar.
  • Güvenlik: Önemli verilerin korumasına ve olası saldırılara karşı önlem almak amacı ile kullanılabilir.
  • Hız: Çok fazla ziyaret alan sitelerin verilerini (CSS, PHP vb. dosyaları) önbelleğe alarak client tarafında sitenin hızlı açılmasını sağlar.

Cloudflare de Proxy Mod Nasıl Aktif Edilir ? 

Proxy modu aktif hale getirmek isterseniz cloudflare üzerinden DNS kaydı eklerken “Proxy Status” tikini aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Eğer “DNS only” olarak ayarlarsanız sunucu bilgileriniz ve cloudflare üzerinden eklediğiniz tüm kurallar pasif hale gelecek ve gelen istekler direkt sunucuya gönderilecektir.

 

Bu makalemizde alan adınızdı cloudflare tarafına yönlendirip ve daha sonrasında DNS kaydının nasıl ekleneceğini anlattık. Adımları doğur bir şekilde yaparak sorunsuz bir şekilde cloudflare aktif edebilir ve DNS kayıtlarını ekleyebilirsiniz.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler