Alan Adlarım

Müşteri Paneli Üzerinde Alan Adı Nameserver Adresi Değiştirme

Merhaba;

Bu gün sizlerle ixirhost müşteri panel üzerinden alan adınızın nameserver adreslerini değiştirmeyi anlatacağız. Aşağıda ki adımları yaparak basit bir şekilde nameserver adreslerini değiştirebilirsiniz.

1. İlk olarak müşteri panelinize giriş yapınız.  Müşteri paneline giriş yapma işlemini sol üst tarafta giriş yap butonun basarak gerekli bilgileri girdikten sonra müşteri panelinize giriş yapabilirsiniz.

 

 2. Müşteri panelinize giriş yaptıktan sonra sayfa üzerinden “Alan Adlarım” menüsüne giriş yapınız.

 

3. Açılan sayfada sol tarafta bulunan arama satırına hangi alan adında işlem yapılacak alan adını yazınız. Daha sonra alt tarafa alan adınız çıkacaktır. Sol tarafında bulunan “+” İşaretine basın. Alt tarafında açılan menüde “Nameserver Yönetimi” yazan kısma tıklayınız. Biz işlemimizi “ixirhost.net” üzerinde işlemlerimizi yapacağız.

 

4. Açılan sayfada “Varsayılan NameServer Adreslerini Kullan” tikini  “Yeni NameServer Ekle” olarak değiştiriniz. Daha sonrasında İsim Sunucusu (1,2,..) kısımlarında size verilen nameserver adreslerini giriniz. Son olarak alt tarafta bulunan “Nameserverları Değiştir” butonuna tıklayınız.

 

 NOT: Bu işlemleri yaptıktan sonra nameserver adreslerinizin oturması birkaç saati sürebilir. Ara DNS ve tarayıcı önbelleğinizi temizleyerek kontrol sağlayabilirsiniz.

 

 


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler