Alan Adlarım

Müşteri Panel Üzerinden Alan Adı Whois Korumasını Aktif Hale Getirme

Merhaba;

Bu makalemizde alan adınızın whois korumasını nasıl aktif hale getireceğimiz anlatacağız. Kısaca whois’in ne olduğundan bahsedelim, whois alan adı ile ilgili bilgileri içerir.  Alan adını kayıt, süre bitimini register firması, NS adresleri, alan adının satın alan kişini isim ve soyadı, telefon numarası, mail adresi vb. tarzında bilgiler yer almaktadır. Whois gizleme sayesinde isim, soyadı, telefon numarası vb. bilgileri gizlemeye yarar. Whois bilgileri gizleme işlemini aşağıda ki adımları yaparak gizleme işlemini aktif hale getirebilirsiniz.

NOT: Bu işlemi alan adınızı satın aldığınız firma üzerinden yapmanız gerekebilir. Firmadan firmaya bu işlem değişiklik gösterebilir. “Makalede anlatılan işlem ixirhost.com üzerinden alan adı alanlar içindir.”

1. İlk olarak müşteri panelinize giriş yapınız. Daha sonrasında “Alan Adlarım” Kısımına giriş yapınız.

2.  Arama Kısmına işlem yapılacak alan adınız yazınız. Daha sonrasında alan adını sol tarafında “+” bulan butona tıklayınız. Alt kısma bir menü açılacak açılan menüde ayar anahtarına basınız.

3. Açılan sayfada sol tarafta bulunan menüde “Eklentiler” sayfasına giriş yapınız.

4. “alanadı.com ID (Whois Kimlik Bilgileri) Koruma” Yazan kısmın sağ tarafında bulunan “Hemen Aktifleştir” butonun basarak whois koruma işlemini aktif hale getirebilirsiniz.

NOT: Bu işlemleri yaptıktan sonra whois gizlemesi aktif edilmiştir. Fakat whois sorgusu yaptığınızda anlık olarak gizlenmemiş olarak görebilirsiniz. Register firması anlık olarak whois gizlemesi yapamayacağı için birkaç saat sonra tekrardan deneyiniz. İşlemler anlık olarak veya gecikmeli olarak olabilir. Bu işlemler register firmasına bağlı bir işlemdir.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler