Nasıl Yapabilirim?

Alan Adınız ile Yandex Mail Altyapısını Kullanma

Merhaba

Bu makalemizde alan adıız ile yandex üzerinden nasıl mail hizmeti alabileceğinizden bahsedeceğiz.

1) ilk olarak  kurum.yandex.com.tr adresine giriş yapıyoruz ve
” Yandex.Mail’iniz için alan adı girin “ kısmına kullanmak istediğimiz domain adresini girip ” Alan adı ekle “ butonuna tıklıyoruz.
kurum-yandex-1024x462

2) Alan adını ekleme işleminin ardından alan adınızın size ait olup olmadığının doğrulanması gerekiyor. Yandex bu adımda sizden alan adınızı doğrulamanızı isteyecek. Alan adı doğrulama işlemlerinde birden fazla doğrulama yöntemi bulunmaktadır. Siz size uygun olan yöntemi seçerek alan adınızı doğrulayabilirsiniz.

dogrulama-yandex

3) Alan adı doğrulama işlemi tamamlandıktan sonra yandex tarafından size MX kayıtları verilecek. Bu kayıtları hosting hesabınızdan Cpanel hostinglerde edit zone kısmına giriş yaparak, Plesk panellerde ise Dns settings ( Dns ayarları ) kısmını giriş yaparak düzenleyebilirsiniz. Mx kayıtlarınızı girdikten sonra ” MX kayıtlarını kontrol et “ butonuna tıklayarak kayıtlarınızın doğru ve düzgün şekilde yapılıp yapılmadığını test edebilirsiniz.
mx-yandex

Plesk Panel MX Düzenleme : https://blog.ixirhost.com/plesk-panel-yandex-mx-ayarlari/
Cpanel MX Düzenleme : https://blog.ixirhost.com/cpanel-mx-kaydi-girme

4) Tüm işlemleri tamamladıktan sonra ” Alan adının sahibi olduğunuzu doğrulayın “ ve ” MX kayıtlarını ayarlayın “ bölümleri kaybolacaktır. İlgili alanlar yerine ” Alan Adı Bağlandı “ yazısı ile karşılaşacaksınız. Artık mail hesaplarınızı oluşturup kullanmaya başlayabilirsiniz.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler