Nasıl Yapabilirim?

Plesk Panel Yandex Mx Ayarları

Merhaba

Bu yazımızda mail hizmetini yandex üzerinden almak isteyen plesk panel müşterilerimiz için mx kayıtlarını nasıl düzenleyebileceğinden bahsedeceğiz. Yapmanız gereken işlemler sırasıyla aşağıda görsel olarak anlatılmıştır. Adımları teker teker uygulayarak mx kaydınızı düzenleyebilirsiniz.

1) ilk önce plesk panelimize login oluyoruz ve ardından görsel de kırmızı işaret ile belirtilmiş olan DNS Ayarları sekmesine tıklıyoruz.

mx1

2) Açılan sayfada dns ayarları karşınıza çıkacaktır. Burada kırmızı işaretle gösterilen alanda yer alan mx kaydının üzerine tıklayarak mx kayıt tablosunu açıyoruz.

mx2

 

3) Karşımıza çıkan sayfada domain adresimizin mx kayıtları yer alır. Biz bu kaydı yandex mx kayıtlarına göre aşağıdaki gibi düzenliyoruz ve daha sonra tamam butonuna basarak yaptığımız değişiklikleri kayıt ediyoruz.

mx3

4) Mx değişikliklerini kayıt ettikten sonra tekrar DNS Ayarları sayfasına dönüyoruz ve 1 numaralı kırmızı alanda gösterilen güncelle butonuna basarak yaptığımız değişikliklerin aktif olmasını sağlıyoruz. Bu işlemden sonra 2 numara ile gösterilen alanda yer alan DNS Şablonu Uygulayın butonuna basarak da dns kayıt işlemlerinin tamamlanmasını sağlıyoruz. Bu yapılan işlemlerden sonra mail hizmetinizi yandex üzerinden almaya başlayabilirsiniz.

mx4


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler