Database

Plesk 12.5 Mssql Yedeğini Yükleme

Merhaba

Bu yazımızda .bak uzantılı dosya olarak alınmış mssql yedeğinizi plesk panel 12.5 sürümü üzerinden nasıl restore edebileceğinizden bahsedeceğiz. Öncelikle .bak olarak alınmış mssql yedek dosyanızı ftp üzerinden websitenizin ftp’sinde yer alan httpdocs klasörüne atıyoruz ve arından sırasıyla aşağıdaki işlemleri uyguluyoruz.

mssql

1) Plesk panele giriş yapıp ardından database sekmesine tıklıyarak veritabanımızın olduğu bölüme ulaşıyoruz.

mssql2

2) Veritabanımızın hemen altında kırmızı alan içerisinde belirtilen “Dökümü içeri Aktar” sekmesine tıklayoruz. Eğer mevcut bir veritabanınız yok ise bu kısımdan yeni bir veritabanı oluşturmanız gerekmektedir.

mssql3

3) Açılan pencerede içeri aktarmak istediğimiz .bak uzantılı veritabanını seçiyoruz. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi .bak uzantılı dosya httpdocs klasörünün içerisinde olmalı ve bu adımda .bak uzantısını da yine httpdocs klasörü altından bulup seçiyoruz ve ardından tamam butonuna basarak mssql veri tabanı yedeğinin yüklenme işleminin tamamlanmasını bekliyoruz.

mssql4

4) Mssql yedeğiniz sorunsuz bir şekilde yüklendiğinde sayfanın altında en sağ kısımda beliren bildirim gibi bir bildiri alacaksınız. Bu şekilde bir bildiri aldığınızda mssql yedeğiniz sağlıklı bir şekilde kurulmuş olacaktır.

mssql5

 

NOT : Eğer .bak uzantılı mssql yüklemesi sırasında sağ alttaki bildirim kırmızı şekilde uyarı verir ve yedeğiniz yüklenmez ise mevcut .bak uzantılı dosyanızı zip yapıp tekrar httpdocs klasörünüze atıp ardından aynı işlemleri tekrar uygulayıp bu sefer .bak uzantılı dosya yerine zip olarak attığınız dosyayı seçerek mssql datanızı restore edebilirsiniz.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler