Kontrol Paneller

Centos Vesta Panel kurulumu (Resimli Anlatım)

Merhaba

Bu yazımızda sizlere Ücretsiz hosting kontrol paneli olan Vesta Panelin Centos 6.x üzerine kurulumunu anlatacağız. Kurulum işlemlerini aşağıdaki gibi sırasıyla gerçekleştirdiğimizde sorunsuz bir şekilde işlemleri tamamlamış olacağız.

1) Kurulum işlemlerine başlayabilmemiz için root olarak ssh bağlantımızı yapmamız gerekiyor. Ben SSH Secure Shell programını kullandığım için görsellerde bu program arayüzünü göreceksiniz. Dileyen Putty ile de ssh bağlantısını gerçekleştirebilir.

vesta panel kurulumu 1

2) Root olarak ssh bağlantımızı yaptıktan sonra gerekli güncellemeler olup olmadığını bir güncelleme var ise bunları kurması için yum -y update komutunu çalıştırıyoruz.

vesta panel kurulumu 2

3) Gerekli güncelleme işlemleri tamamlandıktan sonra yine ssh üzerinden

curl -O http://vestacp.com/pub/vst-install.sh

komutunu çalıştırarak kurulum dosyasını sunucumuza indiriyoruz

vesta panel kurulumu

4) Dosyayı sunucuya çektikten sonra bash vst-install.sh komutunu çalıştırarak kurulum işlemlerini başlatıyoruz. Kurulum adımında Would you like to continue [y/n]: seçeneğine y diyip enter yapıyoruz. Karşımıza email adresi ve hostname sorma adımı geliyor. Bu kısımlara sırasıyla bilgilerimizi giriyoruz.

vesta panel kurulumu 3

5) Mail ve hostname bilgilerini girip enter yaptıktan sonra kurulum işlemi aşağıdaki gibi başlayacaktır.

Vesta Panel kurulumu 4

6) Kurulum işlemi tamamlandığında alttaki gibi bir ekran ile karşılacaksınız. Buradaki username ve password sizin Vesta panel giriş bilgileriniz olacaktır.

Vesta panel kurulumu 5

7)  Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra web tarayıcınıza sunucuipadresi:8083 yazdığınızda alttaki gibi panel arayüzü ile karşılacaksınız. username ve password bilgileri size sunucu kurulumu sonrasında iletilmişti. Bu bilgileri aşağıdaki ilgili alanlara girip panele bağlanabilirsiniz.

Vesta Panel kurulumu 6

8)  Vesta panel girişini yaptıktan sonra sağ tarafta kırmızı alan ile işaretlenmiş Edit kısmına girip buradan altta belirtilen server ns adresinizi , admin şifresini değiştirebilir ve  Vesta panel dilini Türkçe yapabilirsiniz.

7

 

Son olarak Vesta kontrol paneli aşağıda yer alan İşletim Sistemlerini ve minimum sistem gereksinimlerini desteklemektedir.

RHEL / CentOS
5, 6, 7

Debian
6, 7, 8

Ubuntu
12 . 04 – 16 . 04

CPU : 1 Ghz
RAM : 512 Mb
HDD : 20 Gb


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler