Developer Hosting

cPanel Üzerinde NodeJS Aktif Etme

Cpanel üzerinde birden çok NodeJS ​​uygulamasını hızlı bir şekilde kurabilirsiniz. Yükleyebileceğiniz her NodeJS uygulamasının kendi uygulama dizini / klasörü olabilir ve kendi etki alanına, alt etki alanına veya alt klasörüne bu yüklemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca her kurulum, yalnızca o uygulama için gereken kendi modüllerini de kullanabilir.

Uygulamayı oluşturmak için sırasıyla yapmanız gereken adımlar aşağıda yer almaktadır.

1) Cpanel girişimizi yapıyoruz.
2) Cpanel üzerinde yer alan Node.js Uygulamasını Kur ( Setup Node.js ) simgesine tıklıyoruz.

3) Açılan sayfada UYGULAMA OLUŞTUR ( Create Application ) butonuna tıklıyoruz

 

 

Bu sefer karşımıza gelen ekranda aşağıdaki örnek bilgilere göre NodeJS sürümünü, uygulama modunu seçip uygulama dizinini ve etki alanını ayarlıyoruz.

a) Node.js version : Açılır menüden Node.js sürümünü seçin
b) Application mode : Menüden Üretim veya Geliştirme olmak üzere uygulama modunuzu seçebilirsiniz
c) Application root : Bir sunucudaki uygulamanın URL’sine karşılık gelen yol. Mevcut klasörü girebilir veya o etki alanının kök dizininde oluşturulacak yeni bir klasör belirleyebilirsiniz
d) Application URL : Uygulamaya bir HTTP/HTTPS bağlantısı girmelisiniz.
e) Application startup file : Uygulama başlangıç dosyasını bu alana girmelisiniz. Dosyaadiniz.js şeklinde dosya biçimi kullanmayı unutmayın.
f) Oluştur ( Create ) : Tüm bilgileri girdikten sonra bu  butonuna tıklayıp uygulamamızı oluşturuyoruz.

4) Ortam değişkenleri eklemek istiyorsanız, bir ad ve değer belirtmek için Değişken Ekle ( ADD VARIABLE ) butonuna tıklayın. Uygulama oluşturulduktan sonra, uygulama panosuna yönlendirileceksiniz.

Bir uygulamayı kaldırmak için, uygulama penceresinin altındaki “DESTROY” düğmesine tıklayarak uygulamayı silebilirsiniz.

Modüller, NPM kullanılarak SSH aracılığıyla kurulabilir veya uygulamanızda package.json varsa (otomatik olarak algılanır), sadece Run NPM Install’a basmanız yeterli olacaktır.

Bu makale bize bir NodeJS uygulamasının nasıl oluşturulacağını, ortamın nasıl yönetileceğini, güncelleneceğini ve silineceğini göstermektedir. Buradaki anlatımlara göre uygulamalarınızı oluşturabilir ve yönetebilirsiniz. Ayrıca SSH ( Putty ) Bağlantısı Nasıl Yapılır? makalemize göz atarak ssh bağlantısını nasıl yapacağınıza da göz atabilirsiniz.

Bir başka makalemizde görüşmek üzere.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler