Centos

SSH ( Putty ) Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Merhaba

Bu yazımızda sizlere Linux sunucunuza ssh putty kullanarak nasıl bağlanabileceğinizden bahsedeceğiz. Öncelikle ssh bağlantı yapabilmeniz için bilgisayarınıza bir ssh istemcisi yani ssh programı kurmalısınız. Windows’ta çok çeşitli SSH istemcileri, SSH programları vardır, ancak pratik amaçlar için en popüler ve kullanımı kolay olan rprogram PuTTY programıdır.

Yazılımı resmi web sitesinde bulabilir ve bilgisayar mimarinize uyan seçeneği bu link üzerinden indirebilirsiniz.

PuTTY’nin yüklenmesi için kurulum sihirbazının varsayılan yapılandırmasını takip etmekten çekinmeyin ve bitene kadar devamlı “İleri”ye tıklayın. Yükleyicinin kendisi nispeten hızlıdır ve birkaç saniye sonra PuTTY kurulacak ve kullanıma hazır olacaktır. Uygulamayı çalıştırırken, aşağıdaki gibi kurulumun başarılı olduğunu gösteren bir ekran göreceksiniz.

1) Linux sunucuuza bağlanmak için aşağıda yer alan görseldeki anlatıma göre işlemleri gerçekleştirip sunucunuz ile bağlantı sağlayabilirsiniz.

2) Ope tuşuna bastıktan sonra bazen aşağıdaki gibi sizden bir onay isteyebiliyor. Bu durumda Evet tuşuna basarak devam edin.

3) Daha sonra karşınıza gelen login as : ekranında sunucu kullanıcı adı olarak root giriyoruz ve enter tuşuna basıyoruz.

4)  Kullanıcı adını girdikten sonra ise son adım olarak password alanına ssh şifrenizi girmeniz istenmektedir. Bu alana ssh şifrenizi girip enter tuşuna bastığınızda ssh bağlantınız sağlanacaktır.

NOT : Password yani şifre alanında siz şifrenizi girerken herhangi bir yazı vs görünmez. Bu yüzden yazmıyor diye paniklemeyin. Şifrenizi düzgün şekilde girip enter tuşuna bastığınızda direkt olarak ssh girişiniz gerçekleşecektir.

 


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler