Nasıl Yapabilirim?

Mail Enable Mail kuyruğu Temizleme

Merhaba,

Bu yazımızda sizlere mail enable de giden mail kuyruğunun temizlemeyi göndereceğiz. Öncelikle sunucmuzuda uzan masaüstü yardımı ile bağlanıyoruz.

1.Adım :

Plesk Service monitor yardımı ile Mail server servislerini durdurmalsınız. Bu işlem hem mail çıkısını durduracak hemde yapacağımız işlem için klasörlerin kullanımını serbest bırakacaktır.

mailquedel1

2. Adım :

C:\Program Files\Parallels\Plesk\Mail Servers\Mail Enable\Queues\SMTP Klasörü içerisinde yer alan “Outgoing” ve “Inbound” klasörlerinin isimlerini değiştiriyoruz. Ve aynı adlarda klasörleri tekrar oluşturuyoruz. Bu iki klasörün içerisinde “Messages” adında klasör oluşturuyoruz. Aksi takdirde mail gönderimi gerçekleşmeyebilir.

mailquedel4

 

3. Adım

Mail gönderimi yapan hesabı tespit etmek için ismi değiştirdiğimiz “Outgoing1” adlı klasöre gidip herhangi bir dosyayı yada dosyaları herhangi bir yazı editörü ile açıp gönderici maili bulabilirsiniz. Klasörü açtığınızda çok fazla dosya var ise klasörün içeriğinin gelmesi biraz zaman alabilir. Bu işlemden sonra isimlerini değiştirdiğimiz klasörleri silmeniz gerekiyor. Sunucuda gereksiz yer kaplayacaktır.  Gönderici hesabı testpit ettikten sonra bu epostanın şifresini değiştirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde mail çıkışı devam edebilir. Bu epostanın kurulu olduğu bilgisayar/larda virüs taraması yapmanız mail gönderiminin tekrarı olmaması açısından yapılması gerekmektedir.

mailquedel5

 

Bu adımları tamamdıktan sonra “Plesk service monitor” ekranından “Mail server” servislerini başlatabilirsiniz.

 

Mail Enable mail kuyruğumuzu bu şekilde temizleyebilirsiniz. Bir başka makalemizde görüşmek dileğiyle..


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler