Nasıl Yapabilirim?

MailEnable Giden ve Gelen Mesaj Boyutunu Ayarlama

Merhaba

Bu yazımızda sizlere MailEnable üzerinden giden ve gelen mail boyutlarının ihtiyacınıza göre ayarlanması hakkında bilgiler vereceğiz. Biliyorsunuz ki mail gönderirken yada alırken mail sunucusunda ayarlı olan boyutların üzerinde bir gönderim yada mail alımı olduğu zaman aşağıdaki gibi bir hata alırız.

"552 Message size exceeds fixed maximum message size"

burada ki dosya boyutunu belirlemeyi aşağıdaki görsel anlatımlara bakarak siz de kendi isteğinize göre düzenleyebilirsiniz.

1) MailEnable Admin’e giriyoruz ve sol sekmeden SMTP sekmesine sağ tıklayıp Properties yani ayarlar kısmına geçiş yapıyoruz.

mail-enable-smtp

2) Gelen Mail boyutunu ayarlamak için Inbound bölümünde yer alan kırmızı ile belirtilmiş settings alanına tıklıyoruz. Daha sonra açılan kısımda Maximum message size alanına kb cinsinden boyutumuzu yazıyoruz. örnek 10240 kb yazdığınızda bu 10 Mb dosya boyutuna tekabül etmektedir.  102400 kb yazdığınızda ise bu 100 Mb dosya boyutudur. Bu değerlerin katlarını yazarak dosya boyutunu kendinize göre belirliyebilirsiniz.

mail-enable-inbound

 

3) Giden mail boyutunu ayarlamak için yine aynı işlemleri bu sefer Outbound bölümünde yer alan Limit outbound message size yazısının sol kısmında ki tık seçeneğine tıklayarak yine aynı şekilde Maximum message size alanına kb cinsinden mail gönderim boyutunu belirliyoruz.

mail-enable-outbound

4) Tüm işlemleri tamamladıktan sonra Uzak masaüstünden mail servislerinizi restart etmeniz gerekmektedir. Mail servisleriniz restart edildikten sonra dosya boyutu limitiniz güncellenecektir.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler