Nasıl Yapabilirim?

Plesk Panel IIS Application Pool ( IIS Uygulama Havuzu )

Merhaba

Bu yazımızda sizlere Plesk panel üzerinde yer alan Plesk IIS Uygulama Havuzundan kısaca bahsedeceğiz.

Plesk Panel üzerinde yer alan Application Pool ( IIS Uygulama Havuzu ) güvenlik, kaynak tüketimi ve erişim yetkisi gibi sebepler nedeni ile paylaşımlı sunucuda yer alan farklı web sitelerinin ve uygulamalarının birbirinden ayrı havuzlarda tutulmasını yani bir birinden tamamen izole edilmesini sağlayan bir kavramdır.

Application Pool sayesinde bir web sitesine saldırı yapılsa dahi diğer siteler ve sunucu bundan olumsuz yönde etkilenmez. Ayrıca Application Pool kötü niyetli kişilerin sisteme erişmesinin de önüne geçebilir. Ek olarak Application Pool, her web uygulamasının sistem kaynaklarını fazla harcamasının ve diğer sitelerin bundan olumsuz yönde etkilenmesinin de önüne geçebilmektedir.

Application Pool sayesinde her site sadece kendine ayrılmış kaynak limitlerini tüketebilmektedir. Dolayısıyla kendinize ayrılan kaynak tüketimleriniz arttığı zaman web siteniz ya da uygulamalarınız ağırlaşabilir veya hiç açılmayabilir. İşte bu gibi durumlarda Plesk Paneliniz üzerinden IIS Uygulama Havuzunuzu restart etmeniz arka planda çalışan mevcut işlemlerinizi sonlandıracağı için web sitenizde yaşanan yavaşlamalar veya açılmama gibi durumlar ortadan kalkacaktır.

Bu işlemleri Plesk panelinizde sırasıyla aşağıdaki görsellere göre yapabilirsiniz.

plesk-uygulama-havuzu1

plesk-uygulama-havuzu2

Not : Bazen Recycle seçeneği hemen işleme girmeyebilir. Bu durumda Uygulama havuzunu durdurup tekrar başlatmanız daha sağlıklı olacaktır.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler