Centos

WHM/cPanel’den CWP’ye migration işlemi

Merhaba;

Bu makalemizde WHM/cPanel’de bulunan domain/domainlerimizi kolayca nasıl aktarım yapabileceğimizi anlatacağız.

Öncelikle WHM’ye girip bir tane API Token oluşturmanız gerekiyor. Sol menüdeki arama sütununa API yazdığımızda “Manage API Tokens” çıkacak ona tıklayın.

+Generate Token butonuna tıklayın

Name kısmına API Token’ımıza bir isim yazıyoruz. Biz burada CWPMigrate yazdık , sizde aynısını yazabilirsiniz

Sayfanın devamında bütün seçenekler aktif seçili görünüyor , sadece sayfanın en altındaki “Everything ve All Features” işaretli değil.Biz bunu da işaretleyip Save butonuna tıklıyoruz. Yalnız aktarım işlemini tamamlar tamamlamaz API Token’ı silmeniz gerekiyor. Aksi takdirde son seçeneği seçtiğimizde tüm erişimi açtığımız için güvenlik riski olacaktır.

Save butonuna tıkladıktan sonra API Token’ımız oluşacaktır. Kırmızı yazı ile olan kısmı kopyalayıp bir yere kaydedin. Daha sonra CWP Panelinde sunucu ayarını yaparken bize lazım olacak

Şimdi CWP sunucumuza giriş yapabiliriz. Panele admin hesabı ile giriş yaptıktan sonra soldaki arama sütununa cPanel yazın , hemen altında cPanel->CWP Migration menüsü çıkacak.Buna tıklıyoruz.

Server IP : WHM sunucusunun IP adresini yazacaksınız
User : root
Pass : root kullanıcısının şifresi
Port SSH: SSH için özel port numarası varsa onu yazın , özel port yoksa 22 yazacaksınız
Api Key cPanel : Burayada WHM sunucsunda oluşturduğumuz API Token yazacaksınız

Tüm bu bilgileri girdikten sonra Test & Save butonuna tıklayın

Bağlantı sağlanınca sağ alt tarafta yeşil renkli Succesful Connection uyarısı göreceksiniz

Remote Server List bölümünde Server IP‘nin linkine tıklayın

Linke tıkladıktan sonra açılan sayfada Package ve Accounts diye iki ayrı bölüm çıkacak. Package bölümünde WHM sunucusunda oluşturulan hosting paketlerini seçebilirsiniz. Accounts bölümünde ise domain listesi çıkacak karşımıza. Buradan aktarım yapmak istediğiniz domaini yada domainleri seçebilirsiniz.

Biz burada anlatırken herhangi bir paket aktarımı yapmayacağız sadece aktarmak istediğimiz domaini arama sütununa yazıp yanındaki kutuyu işaretliyoruz ve ardından Start Migration butonuna tıklıyoruz.

Sırasıyla önce hedef sunucudan cPanel yedeği oluşturuluyor.Daha sonra yedek oluşturulduktan sonra CWP sunusuna aktarılmaktadır. Aktarımdan sonra da restore işlemi başlıyor. Migration işlemine başladıktan sonra başka bir işlem yapmayın, hepsi otomatik olarak yapılıyor.Tüm işlemler tamamlandığında ise Completed uyarısı verecektir.

Bu durumda aktarım işlemi başarıyla tamamlanmış oluyor. Sol menüden List Accounts‘a tıklayarak aktarım yaptığınız domaini görebilirsiniz. WHM sunucusunda oluşturduğunuz API Token’ı silmeyi unutmayın


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler