Centos

Centos İşletim Sisteminde MC yazılımı ile FTP yap

Merhaba;

Bu makalemizde linux işletim sistemlerinde terminal üzerinden MC yazılımı ile FTP bağlantısı yapıp aktarmayı göstereceğiz. Aşağıda ki adımları takip ederek MC ile FTP bağlantısı nasıl yapılacağını yapabilirsiniz.

1. İlk olarak SSH erişimi yapınız. Daha sonrasında terminal kısmına gelerek “yum install mc” mc yazılımını kurulumunu başlatalım.

2. Daha sonrasında aşağıda gelen uyarıya “y” (yes) diyerek kuruluma devam edelim. Kurulum bittiğinde “Complete!” uyarısı ekrana gelecektir.

 3. Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra terminale “mc” komutunu girerek mc yazılımını açalım. Yazılım açıldığında mavi ekran gelecektir. Bu kısımda mouse  ile işlem yapabilirsiniz.  Üst menüde “Left” butonuna tıklayınız. Açılan sayfada “FTP link” tıklayınız.

4.  Açılan sayfada sunucu IP adresi kullanıcı adı ve şifre gireceğiniz. Bu işlemi “ftpkullaniciadi:ftpkullanicisifre@serveripadresi” (Bu kısmı kendinize göre düzenleyiniz.) yazınız. Boş kısmı doldurduktan sonra alt kısımda bulunan “ok” tuşuna basınız.

5.  FTP hesabına bağlandıktan sonra ekranın sol tarafında ki ayrım FTP hesabının içerisinde ki dosyalardır. Biz burada bulunan deneme.zip dosyasını sunucuya atacağız. Atmak istediğiniz dosya üzerine gelin. Daha sonrasında klavye üzerinde “Insert” tuşuna basınız. Dosyanın rengi sarı olacaktır. Daha sonrasında klavyeden “F5” tuşunu basınız.  Açılan sayfada “to” kısmında dosyayı hangi dizine atmak istediğini belirtiniz. Biz root dizinin içerisine atacağız. Bu bilgileri girdikten sonra OK tuşunu basınız. Aktarım başlayacaktır.

 

Yapmanız gereken işlemler bu kadardır. Yukarıda MC ile nasıl FTP hesabına bağlanılır ve nasıl aktarım yapılır anlattık. Anlatımları atlamadan yaparsanız sorunsuz bağlanma ve aktarım yapabilirsiniz.


Limitsiz Hosting

İlgili Makaleler